Buro Fludo en je privacy

Buro Fludo gaat erg zorgvuldig om met je privacy. Op deze pagina vertel ik graag hoe we dit aanpakken.

Als je Buro Fludo bezoekt

Buro Fludo vraagt niet om persoonsgegevens en slaat ze niet op tenzij jij er zelf voor kiest iets met ons te delen.

Wanneer je Buro Fludo.nl bezoekt op je smartphone wordt je bezoek anoniem bijgehouden door Google Analytics. Zo kan ik de website beter maken en blijft tegelijkertijd jouw privacy gewaarborgd. Je communiceert met de server via een beveiligde SSL verbinding.

Je kunt Buro Fludo gebruiken zonder verdere gegevens aan ons te verstrekken.

Indien je – naast lezen van artikelen – gebruik wilt maken van verdere diensten op Buro Fludo, is het vaak noodzakelijk om enkele gegevens te delen (zoals je e-mailadres). Hieronder leg ik uit hoe we met deze gegevens omgaan.

Als je reacties achterlaat of berichten verstuurt

Wanneer je een reactie achterlaat wordt naast je naam, emailadres en het bericht dat je deelt je IP adres opgeslagen. Buro Fludo gebruikt die alleen in het geval van misbruik. Je IP adres wordt na 14 dagen gewist uit het systeem.

Buro Fludo bewaart je e-mailadres in reacties maximaal 1 jaar. Dit om ervoor te zorgen dat al je toekomstige reacties niet gekeurd hoeven te worden en direct op de site verschijnen, en om eventueel contact op te kunnen in geval van een vraag of klacht.

Door een reactie te plaatsen ga je ermee akkoord dat Buro Fludo je naam en bericht publiceert op de website. Deze gegevens kunnen geïndexeerd worden door zoekmachines. Indien je je reactie wilt laten verwijderen kun je een bericht sturen.

Reacties die worden geplaatst op andere platforms (YouTube, Facebook, Instagram, etc.) worden verwerkt volgens de bijbehorende privacy verklaring.

Als je Buro Fludo een email stuurt wordt die maximaal 5 jaar bewaard in de mailbox – beheerd door Google volgens een verwerkingsovereenkomst – zodat Buro Fludo je goede service kan bieden als je in de toekomst mailt.

Als je de nieuwsbrief ontvangt

Ik verstuur de Buro Fludo nieuwsbrief eenmaal per week (meestal op zondag), met af en toe een extra mailing rondom speciale gebeurtenissen. Wanneer je ingeschreven staat voor de nieuwsbrief kun je je afmelden door middel van de ‘Uitschrijven’ link onderaan iedere mail.

Wanneer je je uitschrijft worden je gegevens ’s nachts permanent uit het systeem verwijderd.

Als je een BuroFludocursus gekocht hebt

De betaalde Buro Fludo cursussen bieden de optie om onderaan iedere les vragen te beantwoorden. Deze antwoorden worden vervolgens opgeslagen op de BuroFludo-server. Dit gebeurt met aandacht voor veiligheid en jouw privacy.

Je antwoorden worden via een beveiligde verbinding opgeslagen. Op deze manier kan je antwoord niet worden onderschept door meekijkers op de verbinding.

Je antwoorden worden geanonimiseerd opgeslagen. Dit betekent dat ze niet terug te leiden zijn naar jouw BuroFludo-account. De link met jouw BuroFludo-account is versleuteld en éénrichtingsverkeer. Dat wil zeggen dat jij jouw antwoorden kunt bekijken vanuit jouw account, maar een gluurder de antwoorden niet kan terugleiden naar jou. Mocht een aanvaller de database in handen krijgen (wat uiterst onwaarschijnlijk is), dan heeft diegene slechts toegang tot geanonimiseerde antwoorden.

Niemand buiten Buro Fludo krijgt toegang tot deze informatie. Ook binnen Buro Fludo krijgen mensen alleen toegang tot geanonimiseerde antwoorden indien dat nodig is om de kwaliteit te verhogen. Antwoorden uit de lessen worden nooit gepubliceerd.

Je antwoorden worden automatisch verwijderd als jij dat niet doet. Dit gebeurt wanneer je de les meer dan 1,5 jaar niet hebt bekeken. Zo worden onaangename verrassingen in de toekomst voorkomen. Als je je Werkkamer nooit meer checkt zorgt Buro Fludo ervoor dat je antwoorden uiteindelijk verdwijnen.

Om je account te beschermen bewaart Buro Fludo je laatste IP adres in je account. Zo kan misbruik voorkomen worden.

Je BuroFludo-account wordt tot 10 jaar na je laatste login bewaard. Zo kun je altijd inloggen op je Werkkamer om verder te gaan met je cursussen.

Sommige acties worden bijgehouden. Bijvoorbeeld beoordelingen die je geeft aan de lessen. Zo kan ik zien hoe (on)tevreden je bent.

Buro Fludo doet dus zijn uiterste best om jouw privacy te waarborgen. Maak je je zorgen om je privacy of heb je er geen goed gevoel bij? Dan raad ik je aan om jouw antwoorden niet online op te schrijven, maar in een notitieboekje. Dat is sowieso wel goed, echt schrijven.

Wanneer je iets gekocht hebt op Buro Fludo

Wanneer je een product bestelt bewaart Buro Fludo je IP adres opnieuw maximaal 14 dagen, om misbruik te kunnen voorkomen. Omdat Buro Fludo voornamelijk virtuele producten verkoopt, en sommige mensen hun inloggegevens of eBoeken kwijtraken, bewaart Buro Fludo je bewijs van betaling 7 jaar.

Dit bewijs bevat je naam en het e-mailadres dat je gebruikte tijdens je bestelling. Zo kan Buro Fludo je altijd verder helpen als je in de toekomst opnieuw toegang wilt tot een product dat je hebt gekocht.

Indien je een bestelling niet succesvol afrondt worden je gegevens na 90 dagen verwijderd, voor het geval je in de tussentijd nog hulp nodig hebt.

Tijdens het afrekenen van een product kom je op de website van Mollie terecht. De persoonsgegevens die je hier deelt worden uitsluitend gedeeld met Mollie en/of je eigen bank.

Het delen van gegevens

Buro Fludo houdt je gegevens graag zoveel mogelijk binnenshuis – onder ons toezicht op webservers binnen de EU. Soms zijn we genoodzaakt om gegevens (zoals je IP adres) te delen met derden in verband met veiligheid of het kunnen leveren van diensten. Denk hierbij aan bedrijven als Google en Mailchimp of aan ZZPers die meehelpen met het onderhoud van Buro Fludo.

Buro Fludo deelt nooit meer gegevens dan nodig is om een dienst te leveren en dat doet Buro Fludo altijd in lijn met de Europese regelgeving, volgens een verwerkingsovereenkomst en natuurlijk wanneer hiervoor een wettelijke verplichting geldt.

En verder

Je hebt het recht om je opgeslagen persoonsgegevens en voorkeuren bij Buro Fludo in te zien, aan te laten passen en/of permanent te laten verwijderen. Neem hiervoor contact op.

Indien je vragen, opmerkingen of klachten hebt ten aanzien van de verwerking van je persoonsgegevens op Buro Fludo kun je altijd contact opnemen. Je hebt ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens als je er met Buro Fludo niet uit komt.

Heb je vragen of opmerkingen over het verwerken van je persoonsgegevens op Buro Fludo? Neem contact met ons op. Dat kan via het contact formulier van deze website maar ook via het onderstaande postadres.

Buro Fludo
Derkinderenstraat 44
1062BJ Amsterdam