Over Buro Fludo

Het leven kan leuk zijn, maar soms ook best wel ellendig. Meestal zit het er ergens tussenin. Dat is al heel wat. Buro Fludo helpt je niet om alles superleuk te maken. Dat zou een leugen zijn. Op sommige dingen heb je nu eenmaal geen invloed. Buro Fludo helpt je wel om je leven te bestuderen en beter te begrijpen. Daardoor ga je anders naar jezelf en naar de wereld kijken. Dat geeft inzicht en zo kom je beter te weten waar je wel en waar je geen invloed op hebt en waar je dus wel iets aan kunt doen en waar je je maar beter bij neer kunt leggen. Wij mensen zijn nu eenmaal klungels, en soms kan het troostrijk zijn om te beseffen dat je er niets aan kan doen. Gek genoeg geeft dat juist zelfvertrouwen. De filosofie kan daarbij helpen.

Voor wie is Buro Fludo?

  • Mensen die...
  • Geïnteresseerd zijn in zichzelf, anderen en de wereld
  • Bereid zijn hun wereldbeeld te laten kantelen
  • Aan zichzelf willen werken, maar ook erkennen dat niet alles en iedereen maakbaar is
  • Dat soort mensen dus.

Wie ben ik?

Ik ben Frank Meester, ik ben geboren in 1970. Ik woon in een huisje met een fijn uitzicht over het centrum van Amsterdam. Daar woon ik samen met Valerie, met wie ik al meer dan 25 jaar samen ben. We hebben twee kinderen die sinds kort uit huis zijn. Ook gaan we af en toe naar Almada, een stadje vlakbij Lissabon in Portugal. Daar schrijf ik vooral, en doe ik andere dingen die goed gedijen bij wat rust.

Ik ben filosoof, schrijver en muzikant. Samen met mijn twee zoons heb ik een band The MAESTROs. Ik lees veel en schrijf boeken en ik maak natuurlijk Buro Fludo. Ik probeer een paar keer per week te rennen. Een keer per week lukt in ieder geval, want op zondagochtend heb ik een renafspraak met een vriend in het Vondelpark. En die afspraak is heilig. Zelfs als ik in Almada ben, ga ik op zondagochtend rennen en app ik er even over met mijn vriend.

Als ik niet aan het rennen ben, maar aan het werk ben, schrijf ik boeken, geef ik lezingen, schrijf ik voor Filosofie Magazine en De Volkskrant, geef ik les bij The School of Life Amsterdam, heb ik af en toe optredens met The MAESTROs en daarnaast ben ik natuurlijk bezig Buro Fludo. 

20191222_122512

TJA, WAT DOE IK EIGENLIJK?

  • WAT DOE IK OP BURO FLUDO?

    Misschien kun je zeggen dat ik om me heen kijk, naar mijn leven, mijn familie, vrienden, buren, planten, dieren, de stad, werk en alles eromheen en ik me verbaas, hoewel ik er ook vaak achteloos aan voorbij ga. Net als (vermoedelijke vrijwel) alle andere wezens hier op aarde weet ik het ook allemaal niet precies. Maar ik doe (meestal) wel mijn best: Ik denk na over hoe ik me tot de wereld om me heen kan verhouden en ik deel deze inzichten op Buro Fludo.

Geïnteresseerd? Ontvang mijn levenstips elke maandag in je mailbox!

Wil je je ook aansluiten bij Buro Fludo en elke maandagochtend de week beginnen met onze gratis nieuwsbrief? Schrijf je dan hieronder in, en begin met het zetten van kleine stappen om je leven steeds beter te begrijpen en misschien zelfs wel te verbeteren.

Something went wrong. Please check your entries and try again.