Wie ben ik en wat doe ik?

Wie ben ik?

Hoi, ben Frank Meester, filosoof. Ik woon in Amsterdam. Ik heb twee zoons die alweer een tijdje uit huis zijn. Sinds kort ben ik zelfs opa! Er woont hier ook een ruwharige teckel die Nous’che heet. Af en toe ga ik naar Portugal, daar schrijf ik vooral en doe ik andere dingen die goed gedijen bij wat rust.

Wat doe ik?

Ik schrijf, geef lezingen, maak muziek en werk natuurlijk aan BURO FLUDO. Samen met mijn twee zoons speel ik in de band The MAESTROs. Ik lees veel, schrijf voor Filosofie Magazine en de Volkskrant, en geef les bij The School of Life Amsterdam.

Wat doe ik op BURO FLUDO?

Ik kijk om me heen, naar mijn leven, familie, vrienden, buren, planten, dieren, de stad, werk en alles eromheen. En ik verbaas me erover. Hoewel ik er natuurlijk ook vaak aan voorbij ga zonder er acht op te slaan. De inzichten die ik opdoe, deel ik in de blogs en cursussen op BURO FLUDO.

Over de boeken die ik schrijf

Ik schreef een boek over ijdelheid: Zie mij. Samen met mijn broer Maarten Meester schreef ik over de geschiedenis van de filosofie en religie en met filosoof Stine Jensen bracht ik twee boeken uit over opvoeden. En onlangs is het boek verschenen dat ik samen met filosoof Aline d’Haese schreef: De Zijkant van de filosofie. Een dialoog over vrouwelijk denken.

Mijn laatste filosofieboek is uit!  Waarom we de wereld niet rond kunnen krijgen. Pleidooi voor inconsequentie gaat over de onmogelijkheid om consequent te zijn, hoe graag we dat ook zouden willen.

Over de naam FLUDO

Iemand vroeg me eens hoe ik aan de naam Fludo kwam. Dat zit zo. Toen ik 6 jaar was kreeg ik voor Sinterklaas een buikspreekpop. Ik was er erg blij mee en mijn ouders vroegen mij hoe ik hem wilde noemen. Ik hield van Walt Disney-tekenfilms en wilde hem daarom Pluto noemen, naar de hond van Mickey Mouse, maar ik kwam niet op z’n naam. Ik denk dat ik ook de planeet Pluto nog niet kende, want daar was Pluto de hond naar vernoemd. De planeet was in 1930 ontdekt, het jaar dat Pluto voor het eerst in de strip verscheen. In plaats van Pluto zei ik Fludo. Mijn ouders vonden het geweldig dat ik zo resoluut zo’n grappige naam bedacht had. Ze wisten natuurlijk niet dat ik me gewoon vergiste.

Toen ik jaren later een naam zocht voor mijn website, kwam ik op Fludo, omdat die naam buiten mijn buikspreekpop om dan, nergens aan refereerde. En inmiddels heet het BURO FLUDO.

Mijn carrière als buikspreekpoppenspeler is nooit echt van de grond gekomen. Ik vond als zesjarig jongetje dat ik uitstekend kon buikspreken. Ik bleek alleen niet te verstaan, omdat ik nauwelijks mijn mond bewoog. Toch wilde ik graag een keer een echte voorstelling geven, met publiek erbij. Ik had een aankondiging bij de voordeur gehangen. Er kwamen best veel kinderen op af.

Om het probleem van de slechte articulatie te ondervangen, deed ik het samen met een vriendje. Ik zat op een kastje met Fludo. Mijn vriend zat erachter verstopt en deed het woord, terwijl ik de mond van de pop bewoog. Op zich een prima plan. Maar toen al die kinderen plotseling daar zaten, beseften we dat we eigenlijk niets hadden voorbereid. De aandacht van het publiek verdween en al gauw gingen ze er doorheen praten.

Na dit debacle heb ik nog wel veel gespeeld met Fludo, maar nooit meer een voorstelling gedaan. Fludo heeft trouwens nog lang op mijn werkkamer gezeten. Hij had een mooi plekje voor het raam. Een paar jaar terug hebben we hem op de foto gezet en toen heb ik afscheid van hem genomen en hem in de weggeefkast bij ons in de buurt gelegd. Maar Fludo leeft voort in BURO FLUDO.

Elke week versgetypte levenstips ontvangen?
Schrijf je dan in voor de nieuwsbriefWil je meer BURO FLUDO?
Misschien is een cursus dan iets voor jou!

Nieuw: De BURO FLUDO kadobon!

Wist je dat je nu ook een proefles kunt doen? Je kunt je aanmelden op de cursussenpagina

Opvoedboeken

Samen met Stine Jensen schreef ik twee opvoedboeken. Één voor ouders: De opvoeders. wat de filosofie de schipperende ouder kan leren en één voor kinderen: Hoe voed ik mijn ouders op? Een boek vol tips waarmee kinderen hun onopgevoede ouders een beetje kunnen helpen. Je vindt de boeken op de leuke dingen-pagina.

Vraag het Frank

Heb je een filosofische vraag? Dan kun je die aan mij stellen. Stuur me een berichtje via de contactpagina. Wie weet behandel ik je vraag in een van mijn vlogs.