Wie ben ik en wat doe ik?

Wie ben ik?

Hoi, ben Frank Meester, filosoof. Ik woon in Amsterdam, samen met Valerie. We hebben twee zoons die net het huis uit zijn. En sinds kort ben ik zelfs opa! Valerie en ik hebben een ruwharige teckel die Nous’che heet en af en toe gaan we naar Portugal, daar schrijf ik vooral en doe ik andere dingen die goed gedijen bij wat rust.

Wat doe ik?

Ik schrijf, geef lezingen, maak muziek en werk natuurlijk aan BURO FLUDO. Samen met mijn twee zoons speel ik in de band The MAESTROs. Ik lees veel, schrijf voor Filosofie Magazine en de Volkskrant, en geef les bij The School of Life Amsterdam.

Over de boeken die ik schrijf

Ik schreef een boek over ijdelheid: Zie mij. Samen met mijn broer Maarten Meester schreef ik over de geschiedenis van de filosofie en religie en met filosoof Stine Jensen bracht ik twee boeken uit over opvoeden. En onlangs is het boek verschenen dat ik samen met filosoof Aline d’Haese schreef: De Zijkant van de filosofie. Een dialoog over vrouwelijk denken.

Op het moment ben ik bezig met de afronding van mijn laatste filosofieboek dat in september van dit jaar uitkomt:  Waarom we de wereld niet rond kunnen krijgen. Pleidooi voor inconsequentie. Dit gaat over de onmogelijkheid om consequent te zijn, hoe graag we dat ook zouden willen.

Wat doe ik op BURO FLUDO?

Ik kijk om me heen, naar mijn leven, familie, vrienden, buren, planten, dieren, de stad, werk en alles eromheen. En ik verbaas me erover. Hoewel ik er natuurlijk ook vaak aan voorbij ga zonder er acht op te slaan. De inzichten die ik opdoe, deel ik in de blogs en cursussen op BURO FLUDO. 

Elke week versgetypte levenstips ontvangen?
Schrijf je dan in voor de nieuwsbriefWil je meer BURO FLUDO?
Misschien is een cursus dan iets voor jou!

Nieuw: De BURO FLUDO kadobon!

Wist je dat je nu ook een proefles kunt doen? Je kunt je aanmelden op de cursussenpagina

Opvoedboeken

Samen met Stine Jensen schreef ik twee opvoedboeken. Één voor ouders: De opvoeders. wat de filosofie de schipperende ouder kan leren en één voor kinderen: Hoe voed ik mijn ouders op? Een boek vol tips waarmee kinderen hun onopgevoede ouders een beetje kunnen helpen. Je vindt de boeken op de leuke dingen-pagina.

Vraag het Frank

Heb je een filosofische vraag? Dan kun je die aan mij stellen. Stuur me een berichtje via de contactpagina. Wie weet behandel ik je vraag in een van mijn vlogs.