Omgaan met de wereld

Wij zijn een onderdeel van de rest van de wereld. Niemand zal het ontkennen, toch gedragen wij mensen ons vaak alsof we buiten de rest van de wereld staan. Wat kunnen we doen om werkelijk onderdeel te worden van het omniversum?

Omgaan met de wereld

Bantoe-filosofie 2

Vorige keer schreef ik over het gesprek met filosoof Angela Roothaan over het boek Bantoe-filosofie van Placide Frans Tempels (https://www.burofludo.nl/omgaanmetdewereld/bantoe-filosofie/).…
Frank Meester
april 16, 2022
Omgaan met de wereld

Één met

In het postuum verschenen boek Filosofische onderzoekingen (1953) doet de Oostenrijkse filosoof Ludwig Wittgenstein (1889-1951) zijn theorie van de taalspelen…
Frank Meester
december 4, 2021

Elke week versgetypte levenstips ontvangen?
Schrijf je dan in voor de nieuwsbriefWil je meer BURO FLUDO?
Misschien is een cursus dan iets voor jou!

Nieuw: De BURO FLUDO kadobon!

Wist je dat je nu ook een proefles kunt doen? Je kunt je aanmelden op de cursussenpagina

Opvoedboeken

Samen met Stine Jensen schreef ik twee opvoedboeken. Één voor ouders: De opvoeders. wat de filosofie de schipperende ouder kan leren en één voor kinderen: Hoe voed ik mijn ouders op? Een boek vol tips waarmee kinderen hun onopgevoede ouders een beetje kunnen helpen. Je vindt de boeken op de leuke dingen-pagina.

Vraag het Frank

Heb je een filosofische vraag? Dan kun je die aan mij stellen. Stuur me een berichtje via de contactpagina. Wie weet behandel ik je vraag in een van mijn vlogs.